Anasayfa

Un

Satışta olan mevcut programları görmek için lütfen  tıklayınız.

                     


Un kapsamında düzenlenen programlar

Program Kodu Kapsamı Test Materyali Parametreler Metotlar
UN-KR NIR-Kimyasal ve Reolojik Buğday Unu Rutubet (NIR cihazı ile) ICC 202
Rutubet (Hızlı yöntem, NIR harici rutubet ölçer) -
Rutubet ISO 712
Protein ISO 16634-2 (Dumas), ISO 20483 (Kjeldahl), AOAC 2001.11 (Kjeldahl), ISO 1871 (Kjeldahl), ICC 105/2 (Kjeldahl), AACC 46  (Kjeldahl)
Protein (NIR cihazı ile) ICC 202
Kül ISO 2171, ICC 104/1, AACC 08-12.01
Kül (NIR cihazı ile) AACC Method 08-21
Zeleny Sedimantasyon ISO 5529
Beklemeli (Modifiye) Sedimantasyon ISO 5529 dan modifiye
Yaş gluten ISO 21415-1, ISO 21415-2, ICC 106/2, ICC 137/1 , AACC 38-12.02
Kuru gluten ISO 21415-3, ISO 21415-4, AACC 38-12.02
Gluten indeks ISO 21415-2, ICC 155, AACC 38-12.02
Düşme sayısı ISO 3093, ICC 107.1, AACC 56-81.04
Zedelenmiş Nişasta* ISO 17715, ICC 172
Unda asitlik ISO 7305, TS 4500
Farinograf Analizleri* ISO 5530-1, ICC 115/1, AACC 54-21.02
    a) Su Kaldırma
    b) Gelişme Süresi
    c) Stabilite
    d) Yumuşama Derecesi
Alveograf Analizleri* ISO 27971, ICC 121/2, AACC 54-30.02
    a) P (Maksimum basınç parametresi)
    b) L (Yırtılmadaki ortalama apsis )
    c) G (Şişme endeksi)
    d) Iₑ (Elastikiyet  indeksi)
    e) P/L (Eğri konfigürasyon oranı)
    f) W (Deformasyon enerjisi)
Ekstensograf Analizleri* ISO 5530-2, ICC 114/1, AACC 54-10.01
    a) Enerji (45 dk, 90 dk ve 135 dk sonra)
    b) R50, Sabit Deformasyondaki Direnç (50 mm'de) (45 dk, 90 dk ve 135 dk sonra)
    c) E, Uzama Yeteneği (45 dk, 90 dk ve 135 dk sonra)
    d) Rm, Maksimum Direnç (45 dk, 90 dk ve 135 dk sonra)
    e) R50/E, Oran-Ratio (45 dk, 90 dk ve 135 dk sonra)
    f) Rm/E, Oran-Ratio (45 dk, 90 dk ve 135 dk sonra)

* Yıldız ile belirtilen analizler/ürünler TS EN ISO/IEC 17043 akreditasyonu kapsamında değildir.